PROJECTEN / WERKREIZEN

Een selectie van projecten en mijn reizen

HERMANOS – Grootgrafiek. Linosnede op linnen, 2017

Deze linoleumsnede met titel ‘Hermanos‘ (beeldmaat 95 x 167 cm) is de eerste zwart-wit druk sinds lange tijd. De afwezigheid van kleur benadrukt bij deze prent de puurheid van de afbeelding, een sereen beeld van twee mensen die toenadering zoeken, zich verbinden.
Gedrukt in de Grafische werkplaats in Den Haag tijdens een werkperiode aldaar voor de expositie: Baracca Graphics, te zien van 29 september tot 5 november 2017. | Info: www.grafischewrkplaats.nl

TRIBAL PRINTS, 2015 – heden

Ik zocht al een tijdje naar een manier om mijzelf via portretten uit te drukken. Het anders zijn, het onbekende in mensen trekt mij aan. Ik vind het ook mooi als je de ander niet meteen begrijpt, dat er een stuk te raden is, een verleden of eigenheid die niet in een keer te bevatten is, of misschien wel nooit.

Tribal prints is een project over identiteit en diversiteit. De voornaamste techniek die ik hierbij tot nu toe gebruik is de linosnede. Grafiek, speciaal hoogdruk, is mijn thuisland zou je kunnen zeggen.

Giraffity, muurschildering, kunstrand, diana van hal

Fresco GIRAFFITY, 2014

Kunstrand Dordrecht: De tijdelijke muurschildering Giraffity maakte ik in opdracht van Baracca, in het voorjaar van 2014. Locatie: De Kunstrand, broedplaats voor kunst en muziek te Dordrecht.
De giraffen die op de schildering te zien zijn, waren een reactie op de kunststof giraffen, die op de daar toen aanwezige Ark van Noach boven de kunstrand uittorenden. Samen met leerlingen van de basisschool Statenschool werden er houten beschilderde vissen gemaakt die op de schildering en een bijgebouwtje gemonteerd werden.

GAFIEKKALENDER, 2013

Twaalf originele prenten in een oplage van 70. Mijn bijdrage: Een lino, titel: The good luck sign. Uitgever PRINT ART. Uitverkocht

TRAGEDIES TO REMEMBER, gedichtenbundel 2012

Kleine joodse gedichten over wanhoop en hoop van Edjo Frank.
Linoleumsneden: Diana van Hal
Documentaire en video installatie: Jeanne van der Horst

TRAGEDIES TO REMEMBER is een multimediale expositie, gebaseerd op een serie korte en scherp getekende gedichten van Edjo Frank (1949). Ik maakte voor dit project een serie van 8 intieme prenten, lino-sneden. Tragedies to remember was een reizende expositie, en was onder andere te zien in Het Democratie huis in Den Haag en in het Herinneringscentrum van Westerbork.

https://tragedies2remember.com/video-impression-3

VER HOLANDA – HOLA MEXICO, 2011

Uitwisselingsproject van 10 Nederlandse kunstenaars met 10 Mexicaanse kunstenaars. Een periode van samenwerking.

Eind tentoonstelling: Centro Artenasia, Veracruz Mexico.
In Nederland: Villa d’Arto, Uden

HAPPY GAMBIA, muurschildering 2011

Kuloro Basic School, Kuloro Gambia. Muurschildering, gecomponeerd uit tekeningen, gemaakt door de leerlingen van de school met als onderwerp hun leefomgeving.

Bekijk hier een video

Yep, Workshop Gambia, Diana van Hal

WORKSHOPS IN WEST-AFRIKA, Gambia, 2009-2010

In samenwerking met stichting Yep-Africa gaf ik creatieve workshops aan Gambiaanse jongeren als onderdeel van empowerment trainingen.  Meer info over yep: www.yepafrica.com

PRELUDE, installatie, 2009
In samenwerking met INKT Delft.

Hout, staal, verf, staaldraad. Thema: Turkse tulpen tegels. Houten beschilderde panelen, hangend aan de kademuur aan de Oude Delft. Juist boven het water oppervlak.

West Afrika, werkeizen Diana van Hal

WEST-AFRIKA, 2007-2008

Ik maakte verschillende reizen naar West-Afrika. Dit om de Afrikaanse cultuur, die mij vanaf mijn vroege jeugd inspireert, van dichtbij mee te maken. In Sierra Leone verbleef ik in Grand Bassam, aan de kust. Ik bezocht o.a de Asafo, de vlaggenmakers aan de kust van Ghana, en ook de Chiefs in de regio van Cape Cost. In het noorden van Ghana zag ik prachtige beschilderde dorpen en reisde door Burkina Faso. Ik bezocht de Dogon in Mali en reisde naar de stad Jenné, gelegen aan de rivier de Niger. Elke reis was een feest en altijd kwam ik geheel opgeladen terug in Nederland, klaar voor een nieuwe werkperiode.

EL TAILLER GRAFICA IN HAVANA CUBA, 2005

Een werkperiode van 6 weken in het grafisch atelier in Centro Havana, een trefpunt voor grafisch kunstenaars uit de hoofdstad.

KUNSTKAMER, Plafondschildering, 2004

Stadskantoor Dordrecht. Kamer Wethouder kunsten. Voor deze opdracht heb ik mij laten inspireren door motieven en structuren, gerelateerd aan de West-Afrikaanse cultuur, zoals op een van mijn lino’s te zien is.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!